Tuesday, March 6, 2012

Mekar Semilu

Assalamualaikum..


Mekar Semilu???? ade sape2 pernah dgr x pasal benda alah ni x??  haaa.. arini Yanei nk share serba sedikit psl MEKAR SEMILU ni. Akceli ia adlah produk skincare yg semakin dikenali ramai krn keberkesanannya mengatasi masalah jerawat,jeragat,kulit kusam,gatal2 pada kulit dan ia sgt membantu mencerah & melembutkan kulit.. heheehe.. Alhamdulillah... dengan IzinNYA,kulit muka yani dh dulunya kusam,x berseri dh bertukar menjadi lebih sekatadan cerah berseri..huhu.. Yanei dh jumpe penawarnya!~ THanks You ALLAH.. :)

Yanei start pakai produk Mekar Semilu ni sehari sebelum yanei hari pertunangan Yanei .. hehehee.. tu pun cilok yg Achu punye.. Sharing is Caring right Ahu??? mne aci...Achu je yg putih gebu... Serious!!~ Maklang jeles sebenarnya.. hhahahaahaa.. Achu is my youngest sister in  my family.. dia ni antara pengguna setia MS ni. Rsnye dh hmpir setahun dia pkai bru yani berani nk cuba MS. sume perasan kulit dia yg dulunye merah (ats sebab resdung yg teruk)  dh bertukar mjadi gebu..mulus..berseri2 la!!~ (next update Yanei akn masukkan pic dia ye).

Lepas sebulan Yanei amalkan MS.. adelah yg mula perasan perubahan di wajah Yanei ni.. hehehe (PERASAN!!).. :P mula-mulanya member2 ofis,dorg tny pakai produk ape.. bla bla bla... lps Yanei cite yg sbnrnya yanei pkai MS.. terus dorg berminat nk cuba jgak.. spt yg yani gtau.. Sharing is Sexy kan???
xnk la org puji kite je.. Yanei nk sume org cantik2.. berseri2 bl dtg ke pejabat.. dan of coz utk suami tercinta... nk pikat suami kene ade cara dan usaha nya kan?? and i keep using this product until today!~

Antara kenangan yg plg x boleh Yanei lupe bl En.tunang (skunk dh sah jd En.Hubby) puji yg kulit makin cerah.. haahahaaa.. dh x kusam mcm sebelum ni.. padahal ms tu otw dri Kerteh nk balik ke Terengganu. Sblm bertolak Yanei sempat solat Asar dulu and apply la ckit krim mutiara lps tu. perrgghhh.. ms si dia puji tu rs kembeengg la jgak!!~ hahahaa.. x sangka,MS ni sgt berkesan!~ :)

taaadaaaa....
beginilah hasilnya bl kite pakai produk MS ni secara konsistent.

heeeee..... malu2!~ pic yg sebelum tu ms hari raya pertama,sehari sebelum e-day.
Yg after tu 5 hari slps mejadi si isteri kpd buchy tercinta..
Alhamdullilah.. nasib baik jumpe produk ni sebelum kawen..
Amiin!!~ :)


Yanei jatuh cinta produk ni pun drpd adik kpd kakak ipar Yanei, K.Ina @Chombie.. beliau skunk dealer Produk Mekar Semilu bahagian SELATAN.. fuuuhhh... apa yang pasti.. sume adik beradik k.Ina dh jd pengguna tegar MS. hahahahaaa... Alhamdullilah.... hasilnya sgt berkesan kpd sume.. jom terjah blog kakak ipar yanei ni.. kak iza ku syg!~


Yanei xnk cite pjg lebar lg... nt yani akn update antara produk2 MEKAR SEMILU kt page MEKAR SEMILU... cekidaaaauuut!!!~~ (pjm slogan lisa surihani.. huhu)

so,sape2 yg berminat nk cuba tu..
jgn segan silu contact Yanei ye..
Psssstt.... FYI,guys pn boleh pakai produk ni!~
CALL/SMS: 013-678 9956

7 comments:

  1. riny pon gune gak yanie....baru je seminggu..hehehe..:)

    ReplyDelete
  2. hehee.. ye ke?? ok,kite tgk hasil nye nanti.. msti da bomb mami riny nt. hehee.. keep using ya!~

    ReplyDelete
  3. Sy nak tnya knpe sy pakai jugak MS ni tp muka dibahagian pipi sy naik merah2 macam ruam pastu gatal. .knpe ek?muka sy dr licin terus jadi mcm jeragat plk kat pipi. .tensionla

    ReplyDelete
  4. oo...mb u pkai dgn produk lain kot. sbb dh rmai yg order dgn i elok je kasi feedback.. malah bertambah licin n cerah kulit muka nye adelah.. & rmai yg return order. satu ag msti pkai satu set. x boleh campur2. insyaallah.. klu serasi dgn kulit kite, xdelah mslah.. ape kte u pg tny dgn org yg u beli tu.. tq. :)

    ReplyDelete
  5. kalau jeragat pakai krim yg mana ye?n kalau xpkai satu set just pakaikrim utk ilangkan jeragat je ok ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. dear.. mekar semilu ade set utk kulit jeragat. (sabun susu beras mutiara collagen, toner zam2, krim mutiara n krim siang). klo nk pakai krim saje ok je. tp utk dptkan kesan tu mgkin agak lambat la. :)

      Delete
  6. Ass mba yanei, maaf sy mau tanya, jd klw pakai produk bl di wajah udh ngk bisa dcmpur sma krim apa apa lagi ya? Soalnya selama ini sy hanya pakai krim bl di badan aja dan hasilnya badan sy jadi putih bersinar, dan ini sy baru mau coba pakai di wajah, insyaallah bisa terang sperti badan sy,,,,

    ReplyDelete